Jedzenie to przyjemność. Wygląda, jak kolejna złota myśl a la Paulo Coelho, ale to prawda. Mimo popularności wyżej wymienionej kwestii, ludzie coraz częściej o tym zapominają. burgery z indyka przepis
I jedzą po to, by się najeść, jak najmniejszym kosztem (i wysiłkiem). Tam, gdzie je się dla przyjemności, gdzie posiłki są celebrowane, ludzie są szczuplejsi i szczęśliwsi. Tak jest na przykład we Francji. Kuchnia francuska, która jest podstawą pozostałych kuchni narodowych, do łatwych i nisko kalorycznych się nie zalicza. Wiadra wina, deski tłustych serów, mnóstwo czerwonego mięsa. A jednak - Francuzi należą do najszczuplejszych europejskich nacji. Ba, naukowcy dawno to zjawisko opisali - to tak zwany PARADOKS FRANCUSKI. No bo jak to - tyle wina, tłustych
potraw, słodkie śniadanie (niezbyt obfite), kolacja najważniejszym posiłkiem dnia... brzmi jak przepis na zawał. A działa dokładnie odwrotnie - choroby serca i układu krążenia występują we Francji dużo rzadziej, niż w pozostałych państwach. Co jest powodem takiego stanu rzeczy? Moim zdaniem podejście do jedzenia, brak presji czasu przy przygotowaniu potraw i długie posiedzenia przy stole. Bo dania kuchni francuskiej, to nie hamburgery, które wciąga się "na raz".
Tak, więc pamiętajmy - jedzenie to przede wszystkim przyjemność!Wpis inspirowany jest również burgery z indyka przepis Na ten temat napisali także na burgery z indyka przepis
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz