Kuchnia francuska - każdy kucharz powinien ją znać. Bo to fundament, bardzo istotna baza. Uczy rozmaitych technik gotowania, łączenia składników, sposobu podawania dań, jest matką wielu różnych kuchni. Nie wiem, czy jest w Europie chociaż jedna kuchnia narodowa bez wpływów kuchni francuskiej. Kuchnia orientalna przepisy
Kuchnia francuska do łatwych nie należy. Dania mogą być skomplikowane, często są dobrym testem umiejętności kulinarnych. Niektóre wymagają długiego czasu przygotowania, niektóre wymagają bardzo dużej precyzji. Ale jest dużo "leniwych" dań, które "robią się same". Jak kurczak w winie (coq au vin), wołowina po bordosku (beauf de bordeaux), czy też po prowansalsku. Spora liczba dań duszonych, na bazie wina.
Jest też zupa cebulowa. Najlepsza na świecie - z długo karmelizowaną cebulą, z białym winem i grzankami obficie posypanymi serem. To przykład łatwej kuchni francuskiej. Raptem kilka składników! Ale liczy się efekt. Są tarty - te słodkie i wytrawne (quiche). Jest crème brûlée, który ma wielu wiernych fanów.
Prawda jest taka, że w kuchni francuskiej każdy znajdzie coś dla siebie. Smaki są niesamowicie ze sobą skomponowane, ale nic dziwnego - stoi za tym wielopokoleniowa tradycja. W temacie Kuchnia orientalna przepisy warto poczytać również pozostałe informacje. Kuchnia orientalna przepisy - tekst jest OK Na temat Kuchnia orientalna przepisy to też niezłe info Wpis inspirowany jest również Kuchnia orientalna przepisy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz